blogfoto1

Razende Roeland

En toen, toen was het even stil rondom ‘Het Herinnerboek voor kinderen met gescheiden ouders’. Waarom? Hm, ik denk dat ik even klaar was met het hele onderwerp scheiding. Scheiden kost zoveel energie, terug op beide voeten op aarde belanden, jezelf terug vinden nog meer ook. En eigenlijk wilde ik gewoon vooruit!

Vooruit ben ik gegaan, als een razende roeland (op een positieve manier dan). En er is ruimte, ruimte voor rust, ruimte voor heerlijk werk, ruimte voor liefde en dus ook ruimte voor een nieuwe impuls voor het herinnerboek. Want het boek is er nog steeds om kinderen te helpen en o, ik geloof ik nog zo in het boek! Samen met Rosanne, mijn partner in crime, gaan we op nieuwe missie! Zoveel mogelijk kinderen helpen het nieuws van een scheiding een plek te geven. Haar vernieuwde enthousiasme steekt aan. Dus hier zijn we dan! Met een vernieuwde website en de start van een aantal nieuwe blogs. Natuurlijk ben ik inmiddels al een stuk verder in het hele scheidingsproces en eigenlijk voel ik me niet meer ‘gescheiden’, maar door mijn eigen kinderen word ik vaak nog even met neus op de feiten gedrukt.

Pittoresk Tolkamer

We zitten vol ongeloof op de bank, mijn lief en ik. Ik geloof dat ik zojuist het huis heb verkocht. Het huis van mij en mijn ex is ineens, plots verkocht. Het is best shocking, want hoewel we het er al een aantal keer over hebben gehad, is en blijft het toch een verrassing. Een positieve, denk ik. Al dacht ik op dat moment best veel.

Een periode van veel wikken en wegen, want wat nu? Mijn lief heeft in Tolkamer (euhm tsja, zoek het eens op op google maps zou ik zeggen) nog een huis samen met zijn ex. En haar nieuwe vriend woont in Nijmegen. Het huis in het pittoreske dorpje nu verkopen is niet echt de meest verstandige beslissing op dit moment. Maar wat is dan wel de meest verstandige beslissing. Eigenlijk wilde ik maar 1 ding, afsluiten en verder. Een heel groot deel was met de verkoop van mijn huis al afgesloten. Het was een spannend proces, maar deel 1 van de hindernisbaan was gelopen.

Als je gescheiden bent met kinderen is je leventje vaak redelijk gecompliceerd geworden. Je zit met gezinnen aan elkaar gekoppeld of je het nu wilt of niet. Je hebt niet alleen meer met je eigen gezin te maken, maar ook met je ex, zijn vriendin, de ex van je lief, de vriend van de ex van je lief, de ex van de vriend van je ex nouja je begrijpt het wel denk ik. Als je financiele zaken kunt loskoppelen aan dit hele web van levens is dat wat mij betreft een soort van vrijheid. Dat zou dus deel 2 van de hindernisbaan gaan worden. We gaan verhuizen naar Pittoresk Tolkamer!

Hoe regel jij de dingen met je 'extended' familie? Heb je alles op een rij, hoe hou je rekening met al die gezinnen? Heb je nog handige tips?