Uitburgering

Zo, na vijf maanden in Tolkamer maakte mijn lieve vriendinnetje bekend met een uber lief kadootje dat het het einde was van mijn Tolkamerse inburgering. Na een zomer vol zwemavonturen, bootje varen, biertjes drinken aan de kade maakten we in de herfst pas écht kennis met de regio. Er werden zeker nog wat feestjes gevierd (en gebouwd), we maakten kennis met leuke tradities, heel veel nieuwe mensen, scholen en verenigingen. En nu is het eigenlijk wel mooi geweest. In de meest positieve zin van het woord, ik weet waar de pot pindakaas staat bij de Jumbo, de Emte en de AH. Ik weet waar ik niet moet zijn om 18.00 uur voor brood (tsja, toch even net anders dan 'onze' Jumbo in Cuijk), ik heb na drie maanden vechten los moet laten dat niet alles altijd op voorraad is in bepaalde winkels :-), dat klinkt erg, maar het is meer een mindset, haha.

 

Lees meer

Praten helpt

Ook vandaag merk ik weer hoe lastig het soms is om met je kinderen te praten over moeilijke onderwerpen. Mijn zesjarige zoon heeft vandaag slimme vragen, natuurlijk net wanneer mijn chaotische hoofd al overloopt, we te laat zijn voor een afspraak en de telefoon gaat. ‘Waarom kunnen we eigenlijk niet allemaal in één huis wonen? Jullie vinden elkaar toch nog gewoon lief? komt er tussen een hap brood en slok drinken uitgefloept. Ook al is het ruim een jaar geleden dat mijn ex-man en ik besloten uit elkaar te gaan, toch komen deze vragen ineens boven borrelen. Dit soort vragenvuren zijn meestal erg confronterend. Hoe leg je ‘volwassen’ gevoel uit aan een kind? Wat is ‘lief vinden’, ‘houden van’ en ‘verliefd zijn’? Hoe maak je een kind duidelijk dat, je , ook wanneer je geen slaande ruzie hebt, toch kunt besluiten om uit elkaar te gaan?

 

Lees meer


blogfoto1

Pittoresk Tolkamer

We zitten vol ongeloof op de bank, mijn lief en ik. Ik geloof dat ik zojuist het huis heb verkocht. Het huis van mij en mijn ex is ineens, plots verkocht. Het is best shocking, want hoewel we het er al een aantal keer over hebben gehad, is en blijft het toch een verrassing. Een positieve, denk ik. Al dacht ik op dat moment best veel.

 

Lees meer


Brady Bunch meets Kelly Family

Hoe vaak ik (en wij) niet de vraag krijgen of we het niet onwijs druk hebben in ons gezin. Ja soms is het best hard werken met vijf kinderen. Maar dat is meer praktisch gezien. Zeven mensen gebruiken nu eenmaal meer handdoeken dan 4 en eten ook een stuk meer, dus koken is in het begin best een uitdaging. En hoe doe je dat eigenlijk? Vijf kinderen is ook vijf keer een mening over wat lekker is en wat niet. Na een tijd heb ik een lijst van succes gerechten bij elkaar gesprokkeld, die we allemaal lekker vinden, gezond zijn en allemaal te produceren zijn op mijn fornuis en of oven. Ik vind het wel een goede uitdaging :-) Zonder gedoe aan tafel is wel zo prettig als we dan toch allemaal samen zijn. In ons geval, klikken de kinderen super. Uit verhalen van andere (bonus)moeders weet ik dat het niet altijd gegarandeerd succes is. Onze kinderen zijn af en toe de Kelly Family inlcusief hilarische optredens met sambaballen, gitaren en breakdance moves (en tranen over mn wangen van het lachen).

Lees meer


Failing to plan is planning to fail

Planning is een belangrijk onderdeel van een gestructureerd gescheiden leven het is ook een van de belangrijkste onderdelen van een succesvol samengesteld gezin. En als je denkt: ow maar dan pak je toch gewoon allemaal een agenda en plan je, dan heb je het mis. Niet alleen heeft planning te maken met kijken wanneer je kan, het heeft bewust of onbewust ook te maken met gunnen, schikken, een punt maken of de ssshhhhttt en dat zeg ik niet hardop... de wel bekende f*ck you. Maar het heeft ook te maken met TIJD, voor plannen heb je tijd nodig, en ruimte in je hoofd (ik dan tenminste :-) en een ex, een andere ex, vriend en vriendin van ex (blijft toch een rot woord), werkgevers, klanten, scholen en niet te vergeten KEUZES.

Lees meer

  • 1
  • 2